Teamsmøte
Morgenkaffe på Teams

Fokus på økt trivsel på hjemmekontoret

Årets første vårdager byr på mer hjemmekontor og mindre sosial kontakt.  

Så lenge smittetrenden i Kristiansand har økt, har de aller fleste i Effera hjemmekontor. For de av oss som har vært vant til å ha muligheten til å komme på kontoret og treffe kolleger jevnlig, er det litt spesielt å kun arbeide hjemmefra. Det sosiale blir også annerledes enn vi har vært vant med, selv om de fleste har benyttet hjemmekontor i større eller mindre grad det siste året.
 
Vi har innført felles morgenkaffe hver fredag. På Teams, selvfølgelig. Dette er lavterskel og ikke jobbrelatert, men det er hyggelig at alle har muligheten til å kunne samles, om enn bare digitalt. De siste månedene har det også blitt ansatt flere nye i Effera, og fordi vi enn så lenge holder oss hjemme, er det fint å få et ansikt på hvem man jobber sammen med.
 
Det gjøres også flere forslag som skal bidra til å øke trivselen på hjemmekontoret. Et av disse er å bruke lunsjpausen til å bevege seg litt.
 
-For å bytte miljø og få påfyll av energi, oppfordrer vi de ansatte til å være fysisk aktive utendørs, sier adm direktør Even Øgrey Brandsdal. Det er viktig å komme seg litt ut fra husets fire vegger, når man hovedsakelig holder seg der 7 dager i uken. Endelig er det vår og med det fantastiske været vi har hatt så langt i mars, er det helt innafor å ta en liten pause fra arbeidsplassen.
 
De ansatte i Effera har også blitt oppfordret til å legges ut bilder og små videoer, og allerede første døgnet ble det lagt ut mange bilder fra pausene ute i sola, så det er tydelig at dette ble tatt godt i mot. Alt fra topp-, jogge- og fisketurer deles nå i Efferas gruppe på Teams, og man får et lite innblikk i hvordan kollegaene tilbringer pausene på hjemmekontoret.
 
Det er viktig at man får et lite avbrekk fra arbeidsdagen og kommer seg ut. Forskning har vist at fysisk aktivitet både bidrar til god helsegevinst og høyere arbeidskapasitet. Med andre ord: vinn-vinn for både bedriften og den ansatte.
 


12. mars 2021