Ledstrips koblet til PC

Effera arrangerte hackaton

For å lyse opp i februarmørket, arrangerte IOT-teamet i Effera hackaton for å leke seg frem til funksjonelle løsninger, og samtidig lære litt ny teknologi.

I tillegg var det også en perfekt anledning til å introdusere nyansatte i bedriften.  

Premisset: Det skal være gøy, og utgangspunktet er IOT og sensorikk som skal brukes til å utvikle løsninger til hjemmet. (For uinnvidde: IOT-enheter inkluderer trådløse sensorer, programvare, aktuatorer og dataenheter. Disse knyttes til et objekt som virker ved hjelp av Internett, slik at dataene automatisk overføres mellom objekter eller mennesker) 

– Vi har kjøpt inn masse utstyr og ønsker å bidra til kreativitet og samarbeid i utviklermijøet i Effera. Et par av de ansatte benytter allerede sensorikk til praktiske løsninger privat og har mye nyttig kunnskap å lære bort, sier utviklingssjef Bjarte Fosse. 

Sondre Njåstad, utvikler i IOT-teamet, har allerede begynt å bygge et smarthjem helt fra bunnen av. 
– Jeg har utviklet egne løsninger for styring av garasjeporten, lys og lading av bil, samt noen automasjoner for varsler som blant annet henting av søppel, glemt å lukke garasjeporten og å låse dørene om kvelden. De fleste løsningene blir planlagt, 3D printet, loddet og programmert fra komponentnivå, og jeg finner stor glede i å få løsningene inn i et system som jeg må gjøre stabilt og funksjonelt for hele familien. 

Blant kveldens resultater var en IOT-enhet for åpning og lukking av garasjeporten, en fuktighetsmåler for plante som sender beskjed til mobiltelefonen når planten trenger vann, og LED-strips. 

– Alle fikk komme med sine tanker om hva de kunne ha behov for hjemme, og det var utrolig gøy å få leke seg med dette, sier August Stokka Holdø i QA-teamet.  
– Det er i grunnen litt som Lego for voksne!


5. februar 2021