Effera ansetter ny Forretningsutvikler

Annikken Bergem Nygaard er Efferas nye Chief Business Development Officer.

Annikken er utdannet Siviløkonom fra Copenhagen Business School. Hun har tidligere arbeidet som Supply Chain Manager i Ramirent, der hun også har samarbeidet med Effera. 

I Ramient ledet hun mye av arbeidet med digitalisering og effektivisering av prosesser og rutiner, blant annet med utviklingen av en digital applikasjon, og ved å visualisere og bruke nøkkeldata på en enklere måte tilpasset daglig drift.

-Onboardingprosessen i Effera har vært veldig bra. Jeg har blitt ekstremt godt tatt imot og føler meg allerede som en i Effera-familien, sier Annikken. 

– Den første uken var jeg på «speed-date» og ble kjent med alle funksjonsområdene. Kulturen kommer tydelig frem, og hva vi leverer og hva vi er. Det er også stor takhøyde, – en bedrift som tillater og oppmuntrer alle med å komme med innspill og bli hørt. En time hver andre uke med Effera Time er et godt eksempel. Dette er svært viktig for kulturen! 

Hun bor og har arbeidssted i Oslo. Etter de siste årene er de fleste blitt godt vant med å arbeide i Teams, og samtidig som det bare er noen timers kjøretur fra Oslo til Kristiansand. 

-Det er alltid gøy å ansette dyktige folk, og Annikken er allerede godt i gang med å videreutvikle vår forretningsstrategi og å ruste Effera for fremtiden. Hun kjenner bransjen vår godt og har den verdifulle kunnskapen og erfaringen vi trenger for å bli den ledende leverandøren av smarte maskinløsninger, sier Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i Effera. 

Annikken mener det er en stor og unik kompetanse som ligger i Effera, og det er imponerende å se «under panseret» på hvordan utviklerne jobber og hva de foreløpig har utviklet.  

-Jeg synes måten produktet bygges er veldig riktig. I stedet for antagelser og hypoteser, samler man viktige aktører i markedet og bygger opp produktet basert på konkrete behov som må løses sammen, i det som kalles Innovasjonsprogrammet. Utviklingsavdelingen har skapt en bred og robust plattform, så skaleringsmulighetene bør være store! Det blir interessant å høre markedets respons på løsningene vi har nå, og ønskene fremover. Særlig med tanke på miljø og sikkerhet, sier hun. 

Effera er allerede ledende leverandør på tunnelløsninger, men har også kommet godt i gang i med maskinløsninger og mulighetene disse kan by på. Annikken sier at utfordringen nå er å lage applikasjoner og brukergrensesnitt som passer markedet. Det må være ekstremt enkelt å bruke, samtidig som det skal dekke kundens behov og deres ROI. Behovene endrer seg stadig og er heller ikke like for de forskjellige kundene. Det samme gjelder også teknologien.  

-Time-to-market blir viktigere enn aldri før. Her må vi være raskest, og mest tilpasningsdyktige!  En stor utfordring som jeg mener Effera er rustet til å løse, avslutter hun. 


11. februar 2022