Effera landet rekordprosjekt

Kortleseren fra Effera leser HMS-kortet og skal kobles kun til strøm for å fungere.

– Det kan nesten ikke bli enklere. Kortleseren er ferdig satt opp med SIM-kort, datapakke og alle andre nødvendige tilkoblinger. Alt du trenger å gjøre er å sette inn stikkontakten, så fungerer alt som det skal, forteller produktsjef Frode Jensen.

Kortleseren leser HMS-kortet, som alle ansatte i bygg- og anleggsbransjen er pliktig å ha og å bære. Anleggsfolk sveiper HMS-kortet over kortleseren når de ankommer anleggsplassen og får en «Velkommen»-melding som takk. Ved utsjekk sveipes kortet på nytt, og systemet kvitterer med «Takk for i dag».

– Dersom HMS-kortet er i ferd med å utløpe på dato, gir systemet beskjed. Man får da en nyttig påminnelse om at det er på tide å fornye HMS-kortet, sier Jensen.

TREDJE GENERASJON

Effera har selv utviklet det som er selskapets tredje generasjon kortleser. Mange kortlesere er allerede installert på norske byggeplasser, og flere er på vei ut i markedet.

– Kortleseren fungerer sammen med alle Efferas løsninger for mannskapsregistrering. Disse tilfredsstiller byggherreforskriftens krav om digitale mannskapslister, forklarer Jensen.

Kortleseren kan enkelt brukes som adgangskontroll ved at den kobles mot lås på dør, snurregrind, port og lignende, slik at bare gyldige kort slipper inn på anlegget.

Kortleseren er bygget for nordiske forhold, og tåler å stå ute i vær og vind året rundt.

6. april 2019