Effera arrangerte datasikkerhets-konkurranse

En hel dag i november var satt av til teambuilding og kompetanseheving hos Effera. Da ble det arrangert en CTF, Capture The Flag, konkurranse for alle de ansatte.

En CTF-konkurranse er en datasikkerhetskonkurranse der målet er å løse flest oppgaver og få så mange poeng som mulig. Oppgavene går som regel ut på å bryte seg inn eller dekryptere informasjon med kjente verktøy i sikkerhetsverden. Når oppgaven har blir løst finner man et «flagg» (feks: «HTB{Jeg_er_Et_Flagg}»), som   limes inn i selve oppgaveportalen. Deretter mottas poengene for oppgaven.

Deltagerne var delt inn i 5 lag med 2-3 personer.

Sondre Njåstad i IOT-teamet var pådriver for CTF-konkurransen.
– Dette gikk over all forventning og det var utrolig gøy å se det store engasjementet. Det er også flott at Effera har et så stort fokus på kompetanseheving blant de ansatte

Oppgavene var på forskjellige ferdighetsnivåer og derfor kunne de som ikke har så mye erfaring og kunnskaper i cybersikkerhet også delta.

-Vi har en enormt høy kompetanse her på huset. For de av oss som noen ganger har nok med å logge inn på kopimaskinen, er det inspirerende å se hvor mye kunnskap flere har innenfor cybersikkerhet, sier Ingrid Elisabeth Arntsen, Marked- og Kommunikasjonsansvarlig i Effera.


7. desember 2022