Styreleder Erik Tønnesen (t.v.) og ny administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal i Effera.

Brandsdal takes over in Effera

Even Øgrey Brandsdal er ny administrerende direktør i Effera.

Vi er svært glad for å ha ansatt en synlig og erfaren leder som kan bidra til å videreutvikle selskapet, og styrke den kommersielle siden, sier styreleder Erik Tønnesen i Effera.

Han får støtte fra seriegründer Frank Wehus, som har ledet Effera siden oppstarten i 2014, men som nå konsentrerer seg om produkt- og markedsutvikling.

Even er ekstremt god til å utvikle team. I tidligere jobber har han vist at han kan få svært sammensatte grupper til å dra i samme retning. Det er jeg sikker på at han vil få til også i Effera, sier Wehus.

Brandsdal er mest kjent fra sin tid som administrerende direktør i Start Toppfotball.

Jeg er utrolig stolt over tilliten, og kjenner allerede at Effera er blitt en del av meg. Styret har vist mot ved å ansette en leder fra utenfor bransjen, og ser verdien av komplementære ferdigheter. Det minner meg om da jeg kom inn som leder av Start, jeg fikk jobben selv med begrenset erfaring med fotball som fag, sier Brandsdal.

Min erfaring er at det spiller ingen rolle om man er en utvikler, fotballspiller, selger eller trener – alle trenger å bli sett og hørt og være klar over sin plass på laget. Vi skal alle samme vei, og har samme ansvar for rett prestasjonskultur. Den eneste forskjellen er at vi har ulike roller. Jeg er allerede blitt mektig imponert over kompetansen til de ansatte. Effera er virkelig et kult og spennende selskap å være en del av, sier Brandsdal.

Teknologikompetanse og bransjekompetanse har vi nok av. Nå trengte vi også kommersiell orientering, supplerer styreleder Tønnesen.

Effera har også behov for å styrke ledelsen etter å ha vokst kraftig de siste årene. Selskapet teller nå 41 ansatte.

Effera har en ledende posisjon i det norske entreprenørmarkedet for vei- og tunnelutbygging, der vi tilbyr våre kunder softwareløsninger for styring og oppfølging av ansatte og materiell – og effektivisering av logistikkfunksjonene. Bransjen har historisk vært en sinke til å ta i bruk digitale løsninger, men er nå inne i en veldig transformasjonsfase. Dette er et enormt og voksende marked, som ikke lar seg ikke påvirke av handelskrig eller andre forstyrrelser i markedet, sier Tønnessen.

Vi skal ta Effera ut i Europa. Vi har allerede lykkes i Skandinavia, som ligger i front innen regulatoriske krav. Det gir oss et konkurransefortrinn når flere land nå skjerper krav til helse, miljø og sikkerhet på arbeidsplassen. Våre verktøy bidrar til nettopp dette, sier styreleder Tønnesen.

18. November 2019