ptt-artikkelbilde.jpg

Den solide smarttelefonen Sonim XP8 har tilleggsutstyr som gjør overgangen fra radio enklere. Blant ekstern mikrofon, høyttaler og Push-to-talk nøkkelknapp

På tide å bytte fra radio til mobil

Endelig er teknologien moden nok til at du kan erstatte radiosambandet.

Radio har lenge vært en foretrukket kommunikasjonskanal på anleggsplasser. Men nå kan du la radioen ligge og heller bruke smarttelefonen.

- Dette har mange ventet lenge på. Alle har jo en smarttelefon, så hvorfor ikke bruke den i stedet for å investere i radio? spør produktsjef Frode Jensen i Effera.

Tidligere har svaret vært at dekningen ikke er god nok, at telefonene ikke er gode nok og at funksjonaliteten ikke er god nok.

- Slik er det ikke lenger. Vi leverer dekning som en tjeneste, vi leverer robuste smarttelefoner som en tjeneste, og vi leverer Push-to-talk som en tjeneste, noe som gir smarttelefonen samme funksjonalitet som radioen. Det finnes ikke lenger noen ankepunkter mot å bytte fra radio til smarttelefon, sier Jensen.

  • I samarbeid med Telia sørger Effera for 4G-dekning på anleggsplasser som ellers kan ligge i områder med svak mobildekning. Effera sørger også for 4G- og narrowband-dekning i tunnelanlegg.

    Les mer
  • I samarbeid med Sonim sørger Effera for at mannskapet alltid har en robust smarttelefon i hånden. Sonim XP8 er verdens tøffeste og mest pålitelige mobiltelefon. Den er nesten umulig å ødelegge, men skulle det likevel gå galt, sørger avtalen med Effera for at du har en ny telefon i hånden i løpet av 24 timer. Sonim XP8 har tilleggsutstyr som gjør overgangen fra radio enklere. Den er blant annet utstyrt med ekstern mikrofon, høyttaler og Push-to-talk nøkkelknapp.

    Les mer
  • Med Push-to-talk fra Effera fungerer smarttelefonen på samme måte som en radio. Alle kan lytte til samme kanal. Bruk den dedikerte Push-to-talk nøkkelknappen for å snakke til hele mannskapet på en gang. Sonim-telefonen har uvanlig sterke høyttalere, som gjør at viktige meldinger når fram selv i støyområder.

    Les mer

- Dette er hva vi kaller «den smarte anleggsplassen». Garantert dekning gjør det mulig å ta i bruk ny teknologi som gjør den gamle radioen overflødig. Interessen blant entreprenørene er stor, og vi vil se flere ta spranget, sier Arild Nesheim, leder for Construction & Mining i Effera.

- Tiden er inne for et teknologisk skifte i felten. Alle har jo en smarttelefon, så hvorfor ikke bruke den i stedet for å investere i radio? spør produktsjef Jensen på nytt. Uten å forvente noen gode svar.

6. desember 2018