Tore_Berthelsen-Svein-Anders-Tunheim.jpg

Nye eiere og nytt styre i Effera

Erfarne investorer og bransjefolk skal bidra til å løfte Effera videre.

Blant nye eiere er IT-gründer Svein Anders Tunheim og telekom-veteraner Thore Berthelsen, Ditlef De Vibe og Willy Dahl, samt investor Trym Skeie. De fire førstnevnte går også inn i Effera-styret, sammen med administrerende direktør Peder Andersen i AMV.

- Vi har fått på plass et utrolig spennende knippe investorer og styremedlemmer. De har bred industribakgrunn og vil være viktige for oss i den videre utviklingen av selskapet, sier Frank Wehus, administrerende direktør i Effera.

De nye eierne bidrar med 15 millioner kroner gjennom en emisjon. Pengene skal brukes til å sette fart i et selskap som allerede har ledende teknologi og en sterk kundeportefølje.

- Effera er svært godt posisjonert innenfor Internet of Things, og også innen generell digitalisering. Dette er områder hvor vi vil se en rivende utvikling fremover. Effera har kompetanse og teknologi med stort potensial for videre vekst, sier Svein Anders Tunheim.

Han har selv hatt suksess med det norske brikkeselskapet Chipcon, som i 2006 ble solgt til Texas Instruments for 1,3 milliarder kroner. Siden har Tunheim vært engasjert i en rekke IT-selskaper, både innen hardware og software.

- I Effera-styret kan jeg bidra med erfarne styreøyne og god kjennskap til oppstartselskaper og problemstillinger knyttet til dem, sier Tunheim.

Fra mobil til IT

Tidligere Phonero-gründer, Thore Berthelsen, er også ny eier og styremedlem i Effera. Han ser flere fellesnevnere mellom telekom og IT.

- Også i Effera handler det om å bygge applikasjoner og infrastruktur, og å utnytte nye teknologier i mobilnettet. Teknologien knyttet til Internet of Things, nye sensorer med lang batteritid, og ikke minst reduserte investeringskrav, åpner mange bruksmuligheter i årene som kommer, sier Berthelsen.

Han vil gjerne bidra med erfaring fra både teknologi og salg.

- Effera er allerede sterkt posisjonert med innovative løsninger, og selskapet har en sterk plattform for videre IoT-satsing. Nå skal vi utvikle selskapet videre, bygge produkter som gir stadig flere fornøyde kunder og være med på å drive frem IoT-markedet i Norge, sier Berthelsen.

25. juni 2018