Safety_Jensen.jpg

Extreme makeover for Effera Safety

Et tett samarbeid med de største kundene har ført til en kraftig oppgradert versjon av programvaren Effera Safety.

- De viktigste nyhetene er sterkt forbedret funksjonalitet for å ivareta egen og andres sikkerhet på arbeidsplassen. Og mer omfattende og bedre integrerte rapporteringsmuligheter, som vil spare ansatte og ledere for mye tid, forklarer produktsjef Frode Jensen i Effera.

Nylig kunne han slippe en ny versjon av Effera Safety, en av tre deler av Effera Insight-plattformen, som brukes av de fleste store, norske entreprenørene innen konstruksjon. Blant dem er Veidekke, AF Gruppen, Implenia, og NCC.

MY SAFETY

I Effera Safety inngår My Safety, hvor hver enkelt ansatt har sin profil. Her kan man verifisere at egen sikkerhet er ivaretatt ved at RFID-brikker virker og legger fra seg spor. I My Safety kan man også sjekke inn og ut av arbeidsplassen, enten manuelt eller ved hjelp av Geofence-funksjonalitet.

- Oversikt over inn- og utsjekk gir et godt utgangspunkt for senere å føre timelister, noe mange setter pris på, sier Jensen.

I My Safety kan hver enkelt også sette opp varslinger, for eksempel for å huske manuell innsjekk. Om du pleier å sjekke inn rundt 08.00 hver arbeidsdag, vil du kunne få varsling dersom du en dag ikke har sjekket inn på samme tid.

WORKFORCE

I Effera Safety inngår også Workforce-modulen. Denne er også kraftig forbedret.

- Workforce oppfyller myndighetenes krav om dokumentasjon av hvem som har vært inne på anleggsplassen, men er også en komplett digital mannskapsliste med mange avanserte funksjoner, sier Jensen.

Workforce gir deg oversikt over hvem er på anlegget akkurat nå, og hvem av dem som er i definerte farlige områder. Arbeidsleder kan se om noen av arbeiderne har utfordringer knyttet til HMS-kortet, og han kan sjekke ut ansatte som har glemt å sjekke ut selv.

Workforce gir deg også en historisk oversikt, uke for uke eller måned for måned. Du kan se alle som har vært på anlegget, hvilke firmaer som har vært inne, antallet personer fra hvert firma og samlet antall timer arbeiderne har vært innsjekket på anlegget.

- Effera Insight-appen byr på lettfattelige lister og figurer, og fra alle steder i appen har du mulighet til å eksportere excel-rapporter som speiler skjermbildet. Mer detaljerte mannskapsliste-rapporter gjør at entreprenørenes innrapportering til byggherren går raskere. Kundene sier at denne funksjonaliteten sparer mellomledere for mange timers arbeid hver uke, sier Frode Jensen.

12. oktober 2018