IoT_0477 (1).jpg

Produktsjef Frode Jensen (t.v.) og teknologidirektør Øyvind Mjølund i Effera jobber mye med Internet of Things (IoT).

Effera har IoT-ekspertene

Effera har i flere år jobbet innen det som nå omtales som Internet of Things. Det gir et konkurransefortrinn.

- Effera har et av de ledende IoT-teamene i hele Europa. Teamet kommer med erfaring fra mer enn 300 installasjoner i mer enn 60 land, sier Frank Wehus, administrerende direktør i Effera.

- Vi kjenner kompleksiteten i suksessrike IoT-løsninger, og har erfaring fra planlegging, prosjektledelse og implementering i organisasjonen – og fra hele teknologistacken; fra hardware og tilkobling, til applikasjonslaget og integrasjoner, sier Wehus.

Efferas erfaring stammer blant annet fra store, globale selskaper som Schlumberger og ConocoPhillips, der Effera har bygd opp systemer og installert hardware som for eksempel gjør det mulig å spore personell, maskiner og utstyr.

- Vi satte sporing på oljerigger og utstyr ombord på riggene, og laget systemer for overvåking og administrasjon. Med oversikt følger kontroll og evne til å unngå eller redusere kostbar nedetid, forklarer produktsjef i Effera, Frode Jensen.

SMARTE SENSORER

Dagens løsninger er utvidet med smarte sensorer som kontinuerlig sender data til Efferas Insight-plattform. Den gir mulighet for å styre prosesser og utstyr mer effektivt, ved at datastrømmene fanges og tolkes på en måte som gir et korrekt beslutningsgrunnlag.

- Blant europeiske selskaper er det ikke mange som har rullet ut denne type løsninger globalt, slik som vi har gjort. Nå har vi fullt fokus på Norge og entreprenørbransjen, uten å glemme vår kunnskap om – og kontakter i – markeder som gruvevirksomhet og olje og gass. Problemstillingene er generelle for alle disse bransjene, og stadig flere selskaper er modne for å utnytte potensialet som ligger i digitalisering og IoT, sier Jensen.

GLOBALT NETTVERK

I tillegg til erfarne interne ressurser, har Effera et globalt nettverk med sterke aktører. Blant dem er softwaregiganten Microsoft.

- Vi har hatt et tett forhold til Microsoft i mange år, og vi har sågar vært rådgivere for utviklerteamene deres. Vi ønsker å ligge i forkant av hva Microsoft lanserer, og setter pris på den teknologiske ekspansjonen som selskapet har gjort, ved å tilrettelegge for tredjepartsteknologi. Det åpner nye muligheter for oss, sier Øyvind Mjølund, teknologidirektør i Effera.

SAMARBEID MED TELIA

En annen samarbeidspartner er Telia. Telegiganten profilerer Effera som sin partner innen bygg og anlegg. Leder for bedriftsmarkedet i Telia Norge, Jon Christian Hillestad, forklarer hvorfor:

- Effera har inngående kunnskap om digitalisering av virksomheter. Vi har etablert et sterkt partnerskap for å utforske og skalere mulighetene som oppstår som følge av digitalisering innenfor flere bransjer. Det er uante muligheter innenfor IoT, og det gjelder å alliere seg med partnere som evner å tenke nytt og komme opp med løsninger som faktisk gir reell verdiskapning, sier Hillestad.

- Vi i Telia mener at det er viktig nettopp med samarbeid på tvers av bransjer og sektorer for å lykkes innen IoT, og at de beste løsningene er de som kombinerer innovasjon med nytte. Effera er en spennende aktør som allerede spiller en viktig rolle i verdikjeden i flere bransjer, og vi er spente på fotavtrykket de vil sette innen IoT i årene som kommer, sier Hillestad.

Administrerende direktør Frank Wehus i Effera lover å leve opp til kunders og partneres forventninger.

- Vi utvider nå flere deler av organisasjonen for å styrke våre tjenester, blant annet ved å sikre at våre ansatte er ledende innen sine fagfelt. Vi skal fortsatt være ekspertene som sørger for at våre kunder lykkes med IoT, sier Wehus. 

Frank Wehus, administrerende direktør i Effera
- Vi skal fortsatt være ekspertene som sørger for at våre kunder lykkes med IoT, sier administrerende direktør Frank Wehus i Effera.

 

 

26. oktober 2018