Digitale løsninger for strømnettet

Effera bidrar når Agder Energi bygger fremtidens strømnett.

- Nye digitale løsninger gjør strømnettet mer effektivt, mer forutsigbart og mer fleksibelt, sier Ole Henrik Thune, direktør for teknologiutvikling i Agder Energi.

Han leder et Data Management-prosjekt i Norges tredje største kraftselskap. Med på laget er Effera, som bistår i byggingen av en dataplattform for et av Agder Energis viktigste resultatområder; Energy Management and Trading. Plattformen bygges i Microsofts skytjeneste Azure, som er et spesialområde for Effera.

- Målet er få bedre og raskere analyser på tvers av mange datakilder. Ny innsikt vil bidra til å øke konkurransekraften vår, sier Thune.

Valget av Effera som samarbeidspartner begrunner han med «riktig kompetanse og konkurransedyktige priser».

- At Effera også er en sørlandsbedrift, er en bonus, for vi vil helst støtte lokal næringsvirksomhet, sier Thune.

Parallelt med Data Management-prosjektet som fremdeles pågår, har Effera utviklet en ny og moderne versjon av «Min side»-løsningen for strømselskapet LOS sine sluttkunder. Innloggingstjenesten lanseres i løpet av januar.

- Vi er svært fornøyde med det endelige resultatet. Efferas flinke folk har levert som forventet, både på kvalitet, kostnad og tid, og de har samarbeidet godt i team med våre interne ressurser, forteller Thune.

Effera går nå i gang med nok et IT-relatert utviklingsprosjekt for Agder Energi-konsernet. De skal etablere en ny digital kundeportal for Agder Energi Nett, hvor målet er å sikre enhetlig dialog med kundene og en bedre kundeopplevelse.

- Innpass hos et av landets ledende energikonsern er en bekreftelse på kompetansen som Effera besitter. Agder Energi er en krevende kunde som vi har fått stadig flere oppdrag av. Det er den flotteste tilbakemelding vi kan få, sier Fredrik Melby, leder for Digital i Effera